Torsdag, fantasin flödar

Torsdag och livet är bra. Livet är fan jävligt bra! Vart i USA i 16 veckor nu. Så typ 4 månader. Hur sjukt är inte det? Ursäkta min franska men tiden går så in i helvete snabbt fram härborta. Julafton närmar sig och jag är både hur taggad som helst för att fira jul här i USA men samtidigt inte alls taggad på att fira julafton utan min familj för första gången i hela mitt liv. Jag kanske ska säga fira juldagen i stället för afton då man firar jul den 25e här som det flesta av er vet.

Dagen har iallafall varit riktigt bra. Skolan var inte alltför jobbig och den gick väldigt snabbt som vanligt. Det var B day idag vilket inte är positivt direkt men även dom dagarna börjar finna sin plats i mitt hjärta. Jag är nästan lite för poetisk ibland. Efter skolan åkte jag hem och läste världens bästa bok A Game of Thrones. LÄS DEN! Hade även en fotbollsmatch idag som vi förlorade tyvärr. Vi är svindåliga verkligen men vi spelar för att ha kul så det är lunch. Min vsyster Christal hade även basketmatch idag så åkte dit efter min egna match. Hon axlade ansvaret och representerade familjen bättre än jag då hon var topscorer och hennes lag även vann. Snyggt som fan. Förra året förlorade dom alla matcher. Ännu mer snyggt som fan.

Jag har lagt till två jag-vill-men-kanske-inte-vi-får-se-helt-enkelt punkter i min Bucketlist. Egentligen kanske dom inte ska vara där eftersom jag inte är säker på om jag verkligen vill göra det. De två punkterna är iallafall följande. Plugga ett år på College i California. Är verkligen inte säker men det skulle vara sjukt ballt. Lisa Ö som du alltid kallar dig själv när du kommenterar du är väl i Santa Barbara? Hur är det? Är det värt det? Är det så svinigt dyrt som alla säger? Du kan väl kommentera vad du tycker om det osv? Tack på förhand. Den andra punkten är att jag kanske vill bli lärare. Gymnasie lärare då för att vara lärare för hormonfyllda pubertets 13 åringar är alldeles för mycket fiffleri tror jag. Jag vet inte exakt vilka ämnen eller om jag ens vill det. Men tror det skulle kunna vata sjukt kul och givande. Varför jag tror det vet jag inte heller. Dessutom skrev jag ju förr på min bucketlist att jag vill jobba med nåt där jag kan resa. Som lärare reser man ju inte jätte mycket. Men man har ju otroligt mycket ledighet men å andra sidan är ju inte pengarna sjukt bra så man kanske inte har råd att resa så mycket? Jag får väl helt enkelt gifta mig rikt. Ända utvägen liksom.

Pusssssss på er för nu ska jag fortsätta min läsning innan John Blunds umgänge väntar. Han är alltid lika mysig att vara med. Godnatt!


Bra dag, bra dag

Ibland känner jag att jag får till en riktigt bra inledning. Igår va inte en av dom dagarna. Samma sak sker just nu. Men vet inte riktigt vad jag ska skriva liksom. Ibland jobbar inte hjärnan på högvarv speciellt inte efter en 3 timmar lång powernap. Ni läste rätt.

Idag var det A day. Så skolan rullade på riktigt bra. Även om min matte lektion på morgonen är det värsta i mitt amerikanska liv just nu. Tror jag blir bättre och bättre på basket för idag gjorde jag till och med lite poäng. Nya Lebron James? På vår seminary lektion idag kom det tre stake presidents. Exakt vad det är orkar jag inte gå in på men de är rätt högt uppsatta personer i kyrkan och kan väldigt mycket. Man hade fått förbereda frågor som dom svarade på. En av dem var i Sverige på sitt mission så snackade lite svenska med honom efter de var klara. Alltid skönt att göra det.

Kenjis (en utbytesstudent från Japan som vi hänger lite med då och då) mormor dog igår tisdag. Alltså hans mormor i Japan. Så efter skolan åkte vi hem till honom med sushi i högsta hugg för att visa att vi är där för honom. Vi satt och snackade med honom och efter bland annat lite wasabi sniffande kom hans rungande skratt fram. Senare på kvällen smsar han det här. "Guys, I'm so happy to see you today. I'm so lucky to met you in my life." Hans engelska är inte alltid på topp men han är hur rolig som helst. Och det där smset, kändes i hjärtat. Sjukt att en så enkel gärning kan betyda så mycket för någon.

Till middag idag drog jag och käkade bosnisk mat med Damir och Emily. Damir är från Bosnien men har bott här i typ 15 år. Har skrivit kort om han förrut. Han är typ den första vännen jag fick här efter typ den andra/tredje dagen i skolan. Han är riktigt brush och fylld med massa moral och stolthet. Han betalade all mat för tydligen så personen som bjuder ut folk på middag betalar alltid. Han vägrade att ta imot mina pengar. Snål och svensk som jag är skulle jag aldrig göra detsamma men nu kanske man måste betala tillbaka med en middag på Ikea eller nåt annat.
När jag kom hem somnade jag direkt. Sov sedan i typ 3 timmar tills jag nyss vaknade. Jag är fortfarande svinigt trött så ska nog sova nu vid 10. När jag vaknar imorn kommer jag typ ha sovit i 11 timmar. Har aldrig hänt förrut. Så godnatt mina vänner. Pappa svara på mitt sms, tack!


Schoolspirit och världens konstigaste dröm

Hejsan svejsan. Vad händer vavavava? Jag är trött och därför skrattar jag för mig själv och är allmänt normal. Ni som känner mig vet vad jag snackar om. Börjar alltid mina inlägg med en inledning och en avslutning. Tror att min gamla svenska lärare Helena har satt sina spår i mig. Tackar för det.

Idag var det en B day. Vilket är så sjukt omotiverande. Överlevde dock även denna dag. Varje gång jag ska göra något jag inte riktigt vill, frågar jag mig själv. Vad spelar det för roll om 10 år? Om jag ens kommer ihåg denna dag om 10 år är jag fan rain mans bror.
När jag kom hem från skolan tänkte jag lägga mig att läsa lite. Det slutade att jag vaknade upp genomsvettig 3 timmar senare. Oklart agerande från min sida. Under denna långt-ifrån-skönhetssömn drömde jag den mest random drömmen på länge. Det gick till såhär. Mina vpäron skulle ha en middag och dom bjöd massa vänner och deras barn. Vi åt fisk till middag och än så länge är allt normalt. Sen kommer Dennis Gustafssons mamma in, (Sjukt ointressant för er ovetande) det sjuka är att jag har inte sett henne sen 6an kanske. In kommer även hans storesyster Desiree (stavning?) och även lillebror David (i drömmen hette han David. Ledsen om han inte gör det i verkligheten. Är inte jätte tight med Dennis längre och har nog inte sett david(?) sen han var 4 typ). Det tog mig typ 15 minuter i drömmen att känna igen dom. När vi väl gjorde det blev vi hur glada som helst. David(?) var typ 12 bast och 1,90 cm. Vi snackade typ i en timma och dom hade flyttat hit till Utah och blivit mormoner.
Det tog mig typ 10 minuer efter att jag hade vaknat upp tills jag insåg att jag det bara var en dröm. AnnaG du som känner Dennis bäst kan väl upplysa mig om David är det sanna namnet och hans ålder, längd osv. Du kanske även vill berätta Dennis om detta. Han kanske får sig ett skratt eller så kanske ett litet leende kan sprida sig i hans ansikte. Det sjukaste är att han var inte med i drömmen men hans familj som jag knappt har pratat med var med. Aja..

Efter denna udda upplevelse väntade pizza till middag innan jag blev upphämtad för att åka till skollagets basketmatch. Och nu kommer vi till den andra delen av rubriken, schoolspirit. Typ alla går på alla hemma matcher. Alla elever står i student section och då menar jag verkligen står. Vi står upp hela matchen. Sjunger ständigt och är allmänt flippade. Hört att norra bleknar i jämförelse med Murray Highs student section. Varje gång vi gör en tre poängare slänger sig alla bakåt. I slutet av matchen om vi håller på att vinna. Skriker en person och vi andra svarar. Såhär går det till.
I BELIEVE
I BELIEVE
I BELIEVE THAT
I BELIEVE THAT
I BELIEVE THAT WE ARE
I BELIEVE THAT WE ARE
I BELEVE THAT WE ARE WINNING
I BELEVE THAT WE ARE WINNING
När vi sjunger den sista versen börjar alla hoppa runt och dansa. Det kanske låter skit tråkigt men det är kul som fan. Speciellt när typ 50-100 pers gör det för 15-18 åringar. Varför är det inte såhär när man själv spelar matcher hemma?

Nu väntar min bok innan jag ska sova. Puss på er. Saknar er mina nära. Snart är det bara 6 månader kvar. Sjukt ändå. Goooooodnatt.


Mysmåndag

Från hat igår till glädje idag. Är väl helt normalt i en utbytesstudents liv då känslorna ständigt flödar. Men nu efter mitt lilla raseriutbrott är det bra igen. Normalt är jag rätt taggad på att blogga men så känner jag inte riktigt idag. Varför exakt kan jag ej svara på. Ska dock ändå försöka uppehålla en bra standard för er mina vänner. 
 
Skolan idag var en A day. Vilket som ni vet knappt är skola. Efter mattelektionen imorse som ofta får oss elever att vilja begå kollektivt självmord var över rullade dagen på väldigt, väldigt bra. Visade min basket skicklighet under sport skills. Skrattade mig igenom en tråkig foods klass för att sedan halvt dö under seminary. Börjar bli rejält trött på det där nu. Efter skolan åkte jag hem för att se klart slutet på säsong 3 av Glee. Efter det jobbade jag mig från soffan uppåt till sängen där min nya bok A Game of Thrones väntade innan en kort powernap innan middagen väntade. Idag var det familynight och vi drog iväg och kollade bio. Red Dawn såg vi. Rekomenderar den som en trött söndag ladda ner film/hyrfilm. Ingen jätte rulle men klart underhållande. Efter det åkte vi hem och nu sitter jag här. Intressant va?
Borde egentligen ha pluggat idag men än är natten ung så ska nog kunna klämma in lite plugg här på kvällskvisten. Min bok är dock så sjukt bra. Ska dock ge cred till serien Game of Thrones då den är skrämmande bra gjord. Riktigt, riktigt lik boken. Bra leveration! Jag skrev även en bucketlist idag. Har dock bara skrivit 15 punkter än så länge. Men försöker hålla den till endast mina största drömmar. Tänkte dela med mig av den. Här kommer alltså 15 saker jag vill göra innan jag dör. Ej i ordning förutom 1:an. Det är min största dröm just nu.
 
Bucketlist
Lära mig spanska flytande
Bo i Spanien i 6 månader/ett år
Åka på en jorden runt resa
Ha vänner från alla världens hörn
Bli extremt allmänbildad
Se alla världsdelar
Att ha ett jobb som tillåter mig att resa
Åka med mina bästa vänner till Asien i ca 4 månader med endast en ryggsäck
Åka skidor i alperna
Se the big five i Afrika
Bli stammis på en pub
Bila från kust till kust i USA
Gifta mig
Få en dotter och en son
Träna min sons fotbollslag
 
Med denna lista ska jag nu kasta in mig i min bok. Ni som vill hjälpa mig med denna lista får gärna göra det. Då menar jag inte med tips utan med själva utförandet. Pappa kolla din mobil. Puss och godnatt på er.

Söndagshat

På senare tid har jag och Erik pratat om hur mycket vi hatar söndagar. Idag märkte jag det mer än någonsin förrut. Dom är så sjukt tråkiga. Delvis därför jag köpte böckerna igår och de har hjälpt en del men fan inte fullt ut.

Precis som alla andra söndagar har jag inte gjort ett skit. Gick inte till kyrkan imorse då jag börjar bli trött på det här fiffleriet. Var intressant i början men känns lite been there, done that nu. Skulle ge allt för en vecka utan att vara omgiven av Jesus dyrkande personer. Inte så att jag har något emot dom som människor, jag älskar faktiskt min vfamilj men ibland är det för mycket. Och nu på slutet har det börjat övergå från ibland till ofta.

Dagen har iallafall bestått av bokläsning, plugg, sovande och last. Med last menar jag mat som ni säkert har förstått. Inte jätte kulinariskt alltså. Med kulinariskt menar jag inte mat. Korrekt svenska är inte min grej. På söndagar gör dom absolut ingenting och man ska vara med familjen men att sitta i samma rum och göra individuella saker som läsa bok, tidning, jobba eller göra läxor är fan inte att umgås. Då kan jag lika gärna vara med någon kompis. Men det går inte för sig. Söndagar är familje dag. Man får inte göra någonting alls. Blir så otroligt frustrerad ibland.

Aja idag ville jag ha svensk sommar då det för mig symboliserar frihet och lycka. Rena motsvarigheten till den här dagen alltså. Lägger därför upp en bild som för mig symbolisar just frihet och lycka mer än någon annan.

Heippa.


Downtown SLC

Hej bloggen. Vilken formel inledning va? Kom precis hem efter en lång men riktigt, riktigt bra lördag. Jag är rätt trött såhär runt 12 snåret men ska försöka hålla uppe en bra nivå på skrivandet. Vi får se hur det går.

Vaknade imorse rätt sent och tog det väldigt lugnt. Fram till klockan var halv 2 hade jag inte gjort mer än kollat Glee, ätit frukost och duschat. Började fixa mig vid halv 2 för att dra mig till Erik. Jag gick dit med Macklemore & Ryan Lewis i öronen och de grabbarna kan allt göra musik. Från Eriks hus drog vi oss in till SLC med hjälp av Trax. Vilket är Utahs motsvarighet till pendeltåg. Därinne mötte vi upp Katerina från Tjeckien. Jag träffade henne på Cali resan. De två ville träffas då de båda är från Tjeckien. Vi gick runt där inne hela dagen med få stopp för middag och kaffepaus. Jag drack kaffe latte och för första gången i mitt liv var det gott! Sjukt. Känner mig lika töntig som Jalet och leker vuxen. Senare på kvällen kollade vi på de tydligen berömda lamporna runt Temple Square.

Ännu senare drog vi till Katerinas vän som hade ett choklad party. Dom gör små choklad godisar i alla olika smaker. De var vännens familj alltså. De var inte mormoner så alla vuxna drack allt från vin till whiskey och det var chokerande att se alkohol för första gången på nästan 4 månader. Sjuk värld de lever i här. Där träffade jag iallafall en annan utbytesstudent från Norge och det var riktigt kul att prata svenska med någon.

Pappa övertalade mig att läsa Game of Thrones böckerna så det inhandlades idag. Lägger upp bilder på lamporna och annat smått och gott innan läsning in på småtimmarna väntar. Tänkte läsa de på engelska så ordförådet utvecklas. Puss på er!


Det ni alla har väntat på

Precis som rubriken säger så kommer nu det ni alla har väntat på, mitt efterlängtade blogginlägg. Jag förstår att det har varit svårt att inte ha min blogg där för er som den ledsaga i era liv den faktiskt är. Jag vet att min blogg är ljuset i tunneln för de flesta av er och därför är jag ledsen för min frånvaro men nu är jag åter här för att göra ert liv bättre. Jag skulle vilja kalla mig själv lite för en frälsare faktiskt.
 
Igår var det alltså Thanksgiving så tänkte berätta lite om den dagen för att sedan gå över till fredagen vilket är idag. Igår vaknade jag upp runt 9 för att dra iväg och spela basket med hela tjocka släkten. Kände igen 10% av de som var där så många nya ansikten. Vill bara påpeka att den kortaste där förutom jag var 1.80. Min vsyster Christal var iförsig där men hon har spelat basket hela hennes liv så hon är riktigt bra. Alla som var där har spelat basket och det var sjukt tävlingsinriktat. Trots att det var min första match någonsin och jag var helt vilsen så var det riktigt kul! Efter det åkte vi hem duschade och fixade oss inför den största måltiden i mitt liv. Min vmamma hade fixat det vi skulle laga medans vi spelade basket. Det var typ knytis. Större delen av min "lilla" släkt var där. Vi åt vid 2 och 3 timmar senare var vi färdiga. Det är helt sjukt vad mycket jag åt. Först tre portioner mat då det lastades, turkey, skinka, stuffing, sallad, potatismos, ost, jams, bröd osv. Sen åt jag två portioner paj då det lastades, chokladpaj, pecannötspaj, pumpkin pie, bananacream pie, citronpaj. Pajer är efterätternas efterrätt här i staterna. Efter det var jag så trött och mätt och jag knappt såg en mening med livet tills jag insåg att det nalkades Black Friday shopping på kvällen/natten. Passar ens nalkades in där?
 
Black Friday är en dag då det är sjuka reor runt om i USA och allt öppnar klockan 12 på natten. Ivissa fall även tidigare. Jag hade inte tid att ta en powernap efter maten då direkt när vi kom hem hämtade Erik och Connor, Eriks vbror upp mig för att påbörja natten. Vi åkte till target som öppnade klockan 9 på kvällen. Vi var där vid 7. Så då väntades en kö i två timmar. Vi var rätt långt framme så direkt när vi kom in tog vi en vagn och sprang allt vad vi kunde till Xboxen och plockade på oss typ 6 styckna. Dom har begränsat med varor och Xboxen ville alla ha. När de senare blev slutsålda gick vi runt i affären och sålde de för 15-20 dollar styck. Så jag cashade in 30 lättförtjänta dollar. Grym start på en grym kväll. Vi köpte inget där inne utan sålde bara. Vi hade säkerhetsvakterna på oss så vi var tvugna att undvika dom och dra. Nästa stopp var det lokala köpcentrumet och ännu en 2 timmars kö väntade. Vi var där 10 och det öppnade 12. Där mötte vi upp Cami, Kenji, Nicole och Matt. I min familj hemma brukar vi säga att det är huggsexa när vi käkar tacos. Huggsexa kan inte ens börja att förklara hur det var när vi väl kom in. Man fick först brottas för att hitta kläder i rätt storlek och att prova kläder var inte på världskartan. Sen fick man stå i en kö i ca 40 minuter för att ens köpa kläderna. Fick bara med mig ett par beiga chinos, röda converse och en tröja från H&M. Så ingen jätte last direkt men på grund av vår försäljning på Target gick jag bara back 20 dollar. SNYGGT. Så man kan säga att jag fick tröjan och chinosen gratis.
Jag kom hem vid fyra och då blev det slagg för jag var hur trött som helst. 
 
När jag vaknade upp imorse väntade Skype med Pub, Jal, Qgge och Julius. Niklas mamma, bror och mormor och morfar var även med på ett hörn. Efter det har jag inte gjort mycket alls. Jag har ätit mat, kollat glee och sovit. Skulle egentligen golfa idag men de gick ut vid 9 imorse och då sov jag som en stock. Var nog närmare död än vaken faktiskt. På kvällen kollade jag världens bästa film The Dark Knight Rises med min vsyster och hennes pojkvän. Jobbar ofta tredje hkulet med dom men det är snyggt! Lastar upp lite bilder innan slagg väntar. Tror att morgondagen kommer bli en bra dag!
 
Glömde ta bilden innan vi började käka....
 
Pajlast
 
Såhär såg det ut när vi kom. När det öppnade var det kö överallt.
Såhär såg det ut en timma innan det öppnade. tog ingen bild vid öppning då det var fullt fokus för att tjäna pengar. Notera att de kollar Vänner nere till höger. SNYGGT!
 

Lugn daghelt enkelt

Denna dag har varit hur lugn som helst. Det behövde jag. Känns som att jag inte har sovit på 3 år. Så idag tog jag igen all förlorad sömn. Dock hände en spännande grej idag men det kommer vi till. Beredd er på ett kort inlägg då inte jätte mycket har hänt men nu ska jag sluta slösa er tid. Som min vän AnnaD en gång sa. ""Häng på så åker vi."
 
Vaknde upp imorse efter en natt fylld med 9 timmars sömn. Det är enligt mig godkänt. När jag vaknade upp väntade en efterlängtad skypedate med mina fina vänner Josef och AnnaD, Melinda var även med en snabbis. Det var hur kul och hur skönt som helst att få prata med dom. Efter det gick jag ner för att käka lite frulle samtidigt som Glee spelade på tvn. Låg där i soffan halvt död fram tills 2 tiden. Då lunch och ombyte till fotbollskläder stod på schemat. Idag hade vi alltså första fotbollsmatchen. Vi förlorade tyvärr med 8-4. Dock gjorde jag ett mål och en assist. Vilket jag egentligen inte ens behöver skriva då det inte är en överraskning för någon. När jag kom hem var jag heeeeelt död. Notera hur många E:n jag använde. Tog en dusch sen väntade mer Glee. Erik kommer över senare då vi snackade minnen från våra hemland samtidigt som jag krossade honom både biljard och pingis. När han drog hem var tvn återigen ledig och ingen var hemma så jag tänkte varför inte lte mer Glee? Bra dag helt enkelt. 
 
Imorn är det thanksgiving och jag ska upp vid 9 för vi ska spela basket. Sen väntar årets last och jag är hur taggad som helst! På fredag är det Black Friday. Då alla affärer (inte alla, men nästan) öppnar klockan 12 på natten. Alltså imorn natt. Och det är den sjukaste rean någonsin. Jag ska dit och slakta. I snitt dör 5 pers varje år i USA för att folk springer över varandra, Så om jag bloggar imorn återstår att se men jag komer iallafall blogga fredag morgon min tid för att visa att jag överlevde. Om jag nu gör det. To be continued...
 
Netflick äger! Det finns även här i Sverige :) så himla grymt!! 
Vad har du för goa tips till kommande utbytesstudenter? 
Jag ska iväg nu i Januari och börjar bli rejält nervig alltså. Vore gött om du kunde skriva lite "do´s and don't´s" och sånt. :)
Snyggt att det finns i Sverige det visste jag inte. Varför åker du i Januari? Visste inte ens om att man kunde göra det. Du kan väl lämna en kommentar här nyfiken som jag är. 
Okej tips. Va öppen för ALLT. Oavsett vart i USA du kommer så kommer det definitivt vara annorlunda från ditt liv i Sverige. Nu vet inte jag vart du ska eller hur ditt liv i Sverige är. Men det ända stället som jag har hittat som det inte är skillnad på är IKEA. ALLT annat är det skillnad på. 
Försök vara öppen och uttåtriktad från första stund. Prata med folk. Folk kommer inte springa fram till dig för att prata men tar du första steget kommer de sen ta intiativ. Amerikanare är generellt väldigt öppna och uttåtriktade. Jag vet att det kan vara svårt i början men om dina kompisar, vfamilj eller någon annan gör något du inte uppskattar. Säg ifrån, försök inte anpassa dig till allting. Det är även deras "jobb" att anpassa sig och lära sig av din kultur. Sist men absolut inte minst. Fånga dagen och njut. Du kommer ha den bästatiden i ditt liv. Lycka till!
 
 

Sen bloggning

Blir en sen bloggning idag. Men jag är ledig imorn så det är all good som amerikanarna säger. Ligger i sängen nu och är svin trött. Dagen har varit grym så ska inte slösa någon tid på onödigt rabbel utan gå direkt på dagen.

Skolan var väl sådär det var b day men det gick väldigt snabbt så det var skönt. Under lunchen träffade jag en tjej från Norge. Hon flyttade hit för 10 år sen men det var sjukt skönt att få snacka lite Svenska face to face med någon! Det är egentligen det enda väsentliga under denna patetiska skoldag.

Efter skolan blev det hem för att kolla Glee. Älskar det programmet av hela mitt hjärta. Middagen idag var underbar, det bjöds på biff stroganoff. Dock hade jag inte tid att äta så länge då Erik och Connor (Eriks vbror) hämtade upp mig för att åka till skolans första basketmatch. Vi vann och det var hur kul som helst. Hela skolan är där och alla står upp hela matchen, sjunger, sågar, hejar. Grym stämning, grymt folk. Efter matchen drog jag, Cami, Erik, Connor och Connors flickvän till en park och vi klättrade i träd. När Erik och hans vänner inte har något att göra i Tjeckien så klättrar dom i träd. När han sa det dog jag, jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv. Jag retar honom för det ständigt och jag berättar det för alla jag träffar. Så det var en liten hedring till honom att klättra i träden. Fan vad jag skrattade ikväll, helt sjukt.

Imorn är det den första fotbollsmatchen med laget jag har snackat lite snabbt om, på torsdag är det thanksgiving och sen blackfriday på natten, på fredag ska jag golfa och till en bonfire på kvällen och på lördag ska jag in till SLC. Allt är inte hundra än men om jag får bestämma är det här resten av min vecka. Vi hoppas på det. Puss och godnatt!


Braaaa daaaaaag

Precis som jag har sagt hundra gånger förrut. En måndag är inte deprimerande om det är a day. Allt är enkelt och dagen fylls med skratt och glädje. En av det värsta sakerna i livet är enligt mig att tiden går så snabbt när man har roligt. Det bevisade denna dag. Sitter i min säng och gör en svensk spotify lista med typ de 12 bästa låtarna. En kille från min skola och även kyka vill att jag bränner en cd till honom med den bästa svenska musiken. Dock är det hur svårt som helst att bara välja 12. Dessutom är det hur svårt som helst eftersom att han inte förstår texten så måste låtarna liksom låta sköna. Jag kan ju till exempel inte välja Magnus Uggla Trubaduren då texten och känslan gör hela låten. Jag filar iallafall på det här i skrivande stund och hoppas att det löser sig.
 
Idag vaknade jag upp och var förvånande nog inte trött dock att jag endast sov 6 timmar. Ingen var gladare över det än jag. Dock kanske det hade varit lite konstigt om ni hade varit gladare än mig över det men ändå. Jag behövde alltså inte slita mig upp ur sängen utan jag tog min tid både i duschen och vid frukosten. En bra start på dagen helt enkelt. Efter det gick det bara uppåt. Matten var väl det enda egentliga dåliga under dagen. På sport skills levererade jag mina icke existerande basket kunskaper. Till lunch åt jag en stor last på Taco Bell bara för att inse att vi lagade pasta och kyckling med alfredo sauce på foods klassen. Efter lunch nummer 1 och 2 var jag hur mätt som helst. Vad gör vi inte då på seminaryn? Joo vi lagar amerikanska pannkakor. Jag tackar ju inte nej till det men efter denna skoldag var jag mättare än aldrig förrut. 
 
Efter skolan åkte jag hem och pluggade framför Netflix och Glee. Alltså pluggade jag inte alls. Netflix är som spotify fast för filmer och serier. ÄLSKAR DET. Men tror inte det finns i Sverige tyvärr. Efter det runt 5 tiden var det middag. Jag var ju som sagt inte jätte hungrig men när huset bjuder på biff, potatis och BBQ sås har jag inte karaktär nog att säga nej. Kvällen spenderades med familjen och brädspel var aktiviteten. Alltid lika roligt. 
 
Vill bara påpeka att jag hade en liten hemlängtans period idag. Då jag insåg att det är den 20 november imorn min tid och idag er tid. Vilket betyder att det är två ynka månader tills min bästa brush fyller 18. Det är helt sjukt att jag inte kommer vara där. Jag visste om det här innan jag åkte men det gör det inte lättare. 8 dagar senare fyller även jag 18 år. Vad har hänt med tiden? känns som att det var igår vi spenderade varje vaken timma på veddesta vallen med en pommes frittes tallrik till lunch. Det är iallafall sjukt att vi är så vuxna som vi faktiskt är. Saknar dig Niklas. Vi får helt enkelt ta igen alla missade stunder när jag kommer hem. För att strö lite extra salt på såren missar jag inte bara niklas 18 års dag här borta utan även Josefs, Hannahs, Anna Ds, Mells, Anna Gs, Osks och Jals. Det här är typ alla mina närmaste vänner (ni alla som jag inte nämnde ni är mina brushes också). Kanske inte ska säga att jag även missar min egen men en 18 års dag här är inte riktigt samma som i Sverige. Aja det här sista rabblandet var till dig Pub så bilden är till dig. Säger godnatt och vill även tillägga att det är Thanksgiving på torsdag så jag är ledig onsdag, torsdag och fredag. Lycka!
 
Du och jag brush. 

Kort söndagsinlägg

Jag är dum eftersom att jag inte bloggar tidigare under kvällen, men jag är inte dum för att jag är uppe till klockan 1 när det är skola imorn och jag måste upp vid 7. Yolo helt enkelt.

Dagen har varit precis som alla andra söndagar, väldigt lugn. Det blev kyrkan imorse dock bara i 2 timmar för sista timmen var för bara medlemmar den här söndagen. Efter kyrkan blev det hem och skype med världens bästa pappa. Jag lärde han hur man laddar ner serier och filmer. Dessutom motiverade han mig att läsa Game Of Thrones böckerna så ska nog köpa och läsa dom.

Resten av dagen har bestått av plugg, en två timmar lång powernap, äggmacka med kaviar lunch, våffelmiddag. Dessutom klädde min vmamma julgranen. Glömde ta bild på den så får göra det imorn. Nu under kvällen har jag kollat på The Blind Side varpå jag är uppe så sent. Tror det här blir allt för idag då jag verkligen borde sova nu. A day imorn dock så allt är lunch. Lastar in bilder på mig och Lauren från igår. Puss!


Fall ball

Jag har precis kommit hem så därför blir det en sen bloggning. Det får ni helt enkelt leva med. Jag är förvånasnsvärt inte så trött så förhoppningsvis har jag energin för att skriva något läsvärt.

Vaknade imorse för att sedan somna om och sova en halvtimme till. Under denna halvtimme drömde jag att jag hade sovit bort hela dagen och missat hela fall ball. Så när jag väl vaknade upp på riktigt fick jag panik och började tänka på bra bortförklaringar till min date om varför jag inte hade kommit. Sen kom jag på att det hela var en dröm och fick ännu mer panik då jag hade 10 minuter på mig att fixa mig. Skön som jag är hann jag. Lauren min date hämtade upp mig runt 10 snåret.

På min skola är inte en skoldans bara en dans. Det är en dagsaktivitet, middag, själva dansen och sen en kvällsktivitet. Så det blir en heldag. Allt det här görs i grupp. Den här dansen var en Girls Choice vilket betyder att tjejen frågar om du vill gå, planerar grupp aktivitet och middag. Dessutom betalar dom för allt. Homecoming som jag gick på för några månader sen var en Boys Choice så då bjöd jag, betalade osv.

Efter att hon hämtade upp mig begav vi oss mot Salt Lake City för att se Disney On Ice, vilket var vår dagsaktivitet. Det var helt okej med några höjdpunkter såsom Toy Story och Lejonkungen. Önskar dock att jag hade sett det när jag var mindre. Efter det åkte alla hem och fick fritid i typ 3 timmar då framförallt tjejerna får tid att fixa sig. Dom flesta går all in och fixar naglar och hår i skönhetssalonger (kan man ens säga skönhetssalonger?). Så dom har tid till det då. Jag använde min tid till att skypa med min mor, syster, mormor, morfar, moster, kusin och kusin. Nej jag ringde inte runt till alla enskilt, de var alla samlade hos min mor. Jag sov även I typ 2 timmar. Kan va därför jag är pigg nu.

Vi drog sedan för middag på Red Robin vilka är kända för deras burgare. Efter en god måltid och dålig service drog vi till dansen. Dom hade tjabblat bort vår reservation så vi fick vänta i 30 min på att ens få bord sen fick vi vänta ännu längre på maten då dom glömde bort vårt bord på 20 pers. Idioti. Väl framme vid dansen så blev det att ta bilder. Så fick stå i kö där i typ 30 min. Dansen varade mellan 7-10 men vi började dansa vid 9 på grund av allt fiffel. Jag hade inget problem med att dansen inte blev längre. Då musiken är ett levande skämt. Jag vet inte om ni är hiphopare men jag är det verkligen inte så jag har ingen aning hur man dansar till Eminem och andra rappare.. Om ni vet kan ni ju höra av er. När inte rap eller annan hiphop spelas så är det Taylor Swift som levererar. Vart är house när man behöver det som mest? Aja det var kul iallafall. Efter dansen drog vi hem till Lauren och kollade på paranormal activity 3 och skrek. Kulkul.

Jag har bara en bild just nu så den kommer upp. Imorn kommer mer bilder upp. Mamma jag vet att du har frågat hur stort huset jag bor i är och det är 575 kvadratmeter. Inte så litet alltså. Du som frågade var jag bor så bor jag i Murray, en förort till staden Salt Lake City i delstaten Utah. Bilden är på mig och Lauren. Goooodnatt!


GOSSIPGOSSIP

Idag har det inte varit en vanlig dag på Murray High School. För idag hände en sjuk grej i gossip världen. Exakt vad det är får ni reda på i slutet av inlägget. Tänk på att det är sjukt i amerikanska mått mätt.

Vet inte vad det har varit med mig idag men jag har varit svinigt trött hela dagen. Somnade på alla mina lektioner förutom weightlifting idag. Vaknade aldrig riktigt till på hela dagen. Att det var en b day kan ha något att göra med det. Skolan gick iallafall rätt snabbt. Efter skolan drog jag hem, tog en dush och la mig i sängen och njöt framför Modern Family en stund. Cami ringde och störde precis innan jag skulle ha somnat. Hon lyckas slita med mig och Erik till en italiensk restaurang med en annan kompis också. Jag var då hur trött som helst. Efter en utsökt middag åkte vi till en parkeringsplats och gjorde inprincip ingenting. Vi lyssnade på musik och hade snöbollskrig. Cami var tvungen att dra och jag och Erik var för trötta för att göra nånting så vi drog hem till våra respektive hem.
Kvällen har spenderats med sömn, the help tittande och mer sömn. Lite glass fick jag in där också.

Nu till skvallret. Skolans absolut populäraste kille. Han är quarterback, kapten och point guard i basket laget och spelar även baseball. Förutom all sport är han sjukt trevlig och känner ALLA. Idag blev det officiellt att han dejtar en tjej som inte är så populär om man säger så. Dom kysstes i skolan runt lunch tid. Resten av dagen snackade ALLA om det. Sjuuuukt. Kan liknas med Nathan och Haley i One Tree Hill. Så nu har hundratals tjejers drömmar släckts. Det var faktiskt sjukt hur snabbt det spred sig. Vet inte om det var de finska röksignalerna som vi änvänder i urskogarna som hjälpte eller om det helt enkelt var sms. Jag tror helt klart på röksignaler.

Imorn är det Fall Ball och jag är sjukt taggad. Så antingen blir det slagg nu eller att kolla The Blind Side lite snabbt. Aja puss på er!


Bra darre

Legat i sängen de senaste två timmarna och kollat på diverse youtube klipp. Vet inte riktigt hur tiden kan gå så snabbt men fastnade för Ellen idag och då kan man ju inte sluta. Var hur nära som helst att inte blogga idag då jag inte hade en tanke på det. Sen i sista sekund slog det mig. Tur att jag har en Iphone så det går snabbt och smidigt.

Idag var det a day. Riktigt snyggt faktiskt. Hade prov i matte och vet inte hur det gick. Så vi får se helt enkelt. Efter det flöt dagen på och mina basketkunskaper utvecklas dag för dag. Nästa vecka är det turnering kan ju bara säga att mitt lag definitivt kommer att vinna.

Efter skolan drog jag, Erik och Cami hem till Erik. Vi åt och fixade namn, nummer och lagnamn på en vit t-shirt till vårt fotbollslag. Vi fixade det med ett strykjärn. Rätt sats ändå men jag är sjukt taggad på att spela lite fotboll. Erik är förmodligen den sjukaste människan jag har träffat här. Alla har ju grejer de saknar från deras hemland men den här grabben, han saknar en speciell tandborste. Så han beställde 5 tandborstar från amazon för 50 dollar. Haha han köpte alltså tandborstar för 350 kr. Det roliga är att de är helt vanliga, det är inte el eller något speciellt alls. Dog när han berättade det här för mig.
På kvällen drog hela familjen iväg och kollade på nya twillight filmen. Vi hade fått gratis biljetter på något vis. Filmen var rätt bra och nu har jag sett alla dom dock är det en sjuk twist i filmen som jag inte gillade direkt. Menmen rätt bra ändå.

Är trött som en panda just nu. Förövrigt om reinkarnation är sant så vill jag bli en panda i mitt nästa liv. Allt dom gör är äter, bajsar och sover. Hur skönt skulle det vara att va en bebis utan bekymmer resten av livet? Ni får bilder på lagtröjan, jag bestämde inte lagnamnet! Godnatt på er.


Glädjerus

Ligger i min säng med Macklemore och albumet The Heist i öronen. Vet inte om han är stor i Sverige men här i staterna är grabben överallt. Jag är svinigt trött men på samma gång svinigt glad. Från sammanbrott igår till glädjerus idag. Det ändras snabbt mina vänner.

Idag var det b day vilket som ni alla vet är mina hatdagar dock var det Career day idag vilket är att folk som jobbar i olika yrken kommer till skolan och snackar om deras respektive yrke. Du fick välja tre yrken. Jag valde massage therapy, travel & tourism och film production. Rätt kul och intressant och jag tycker att det skulle vara skit ballt att jobba som massör, kiropraktor eller liknande. Varför har jag ingen aning om men så är det iallafall. Hade två quiz idag, fick a på båda. Skolan är lite för enkel ibland. Efter skolan åkte jag hem och möttes av notiser från aftonbladet om en viss Zlatan. Han är ju allas bästa brush, älskar fan den grabben av hela mitt hjärta. Sen tog jag den dagliga powernapen i 1, 2 timmar.

Senare på kvällen drog jag, Erik och Cami för att kolla när skollaget hade hockeymatch. Väl framme träffade vi annat folk och jag skrattade sjukt mycket. Tror att Zlatan ändrade på mitt humör. Efter matchen ville vi inte åka hem så vi åkte och köpte milkshake medans högtalarna spelade fransk rap/dubstep. Haha det var hur kul som helst och jag vill lägga upp en video från det men det får kanske bli en annan dag. Underbart iallafall. Idag mår jag alltså hundra tusentals gånger bättre och livet är inte så pjåkigt ändå. Har planer imorn, fredag och lördag så en bra helg väntar. På lördag är det Fall Ball och min grupp verkar vara grym. Är sjukt taggad!

Nu väntar slagg så godnatt 7 trogna läsare. Simma lugnt!


Tankar osv

Ligger i min säng och lyssnar på rap av olika slag. Mest Eminem som är min absolut bästa brush. Amerikanska hus är inte direkt bra isolerade. Väggarna är svintunna och pratar folk på nedervåningen kan jag höra dom från mitt rum på övervåningen. Vilket betyder att det blir svinkallt på nätterna nu när kylan är framme. Jag har börjat sova i pyjamas brallor och en tisha. Har nog inte gjort det på minst 10 år. Så tusen tack för pyjamas brallorna världens bästa mormor!

Idag var det en a day. Vilket jag var i stort behov av för att orka med skolan. Dagen gick snabbt som alltid och jag har kommit fram till att jag är katastrof på basket men en jävel på att göra crepes. Ligger lite efter i matten, okej jag ligger inte lite efter utan mycket efter så efter skolan har dagen bestått av ca 4 timmars plugg. Bland det tråkigaste jag har gjort i mitt liv. Tur att min vsyrra och hennes pojkvän var där. Med hans laptop i högsta hugg blev det streetview på google earth och visande av mina hus, skola och annat smått och gott från mitt älskade hemland Sverige.

Innan jag åkte hit både på mitt förbredelseläger i Göteborg och New York pratade dom om den berömda U-curve. Den går ut på att när du kommer till USA är allt grymt, nytt, spännande, kul och ger dig en känsla av frihet. Närmare jul kommer känslan av hemlängtan, fan vad långt det är kvar, allt blir vardag, vart är mina bästa vänner, en mamma att krama tack. I februari går det uppåt igen, slutspurten, lycka, snart hemma, jag vill inte hem, du har hittat dina vänner och plats här, språket är perfekt och allt är grymt.
Jag känner lite då och då av den här kurvan, jag börjar närma mig böjen och känner av hemlängtan lite då och då. Så fort jag inte gör nånting kommer den fram så måste försöka hålla mig sysselsatt hela tiden.
Jag har ju verkligen bästa tiden i mitt liv här och jag älskar i överlag allt här så jag vill ju verkligen inte hem. Men ibland, ibland är det så jävla jobbigt.

Jag saknar små saker som en slagg med fyran hos min madre, Jalets snarkande, Niklas konstanta klagande om diverse sömnproblem, Qgges vägran att äta onyttigheter, att hänga med ajjanammo och höra Josefs surr om konserter, Mensmells bitterhet, AnnaDs ständiga bra humör, att inte kunna ha min bästavän AnnaG i närheten inte för att vi pratade varje dag när jag var hemma men bara tanken att du är där. Fan jag saknar till och med samhällslektioner med ful Johan bara för att du Hannah är där och gör allt bättre, allt snack om finland och caliente med Henni, stressen hem från skolan med AnnaB, till och med det livsfarliga jordnötsätandet. Bålsta ni vet vad jag snackar om. Jag saknar att krama min mor, att reta henne och att gå ihop med Chrille emot henne. Att hämta mina småbrorsor från dagis och leka med dom, att prata om allt mellan himmel och jord med världens bästa far.
Jag saknar alla smådetaljer i mitt Svenska liv.

Det var inte meningen att det här inlägget skulle sluta såhär men ibland blir det så. Med tårar i ögonen säger jag godnatt.


Måndag ni veeeet

Idag var det alltså måndag som ni alla vet. Det var en rätt seg måndag då det var b day och efter att varit borta från skolan i en vecka är det inte jätte lockande att gå tillbaka dit. Jag överlevde dock även denna dag på det här viset..

När jag vaknade upp var jag hur trött och sliten som helst. Men med finsk sisu vid min sida lyckades jag ta mig upp och bege mig till skolan. Efter att ha missat 5 matte lektioner förra veckan är jag nu helt lost. Vi får helt enkelt se hur det kommer gå men min vsyster hjälper mig snäll som hon är. Förutom det ligger jag typ inte efter alls vilket var riktigt skönt.
Efter skolan stannade jag kvar och snackade med Erik om resan och massa annat. Snackade även med annat folk vilket är det man gör här när skolan är slut. Här kretsar allt kring skolan och folk skulle säker bo där om dom kunde medans hemma i Sverige springer jag hem när skolan slutar. Hann även med lite skype med far när jag kom hem. Skön att prata med honom då jag inte har pratat med honom på typ 3 veckor.

Måndagar är family night som jag har sagt förrut så nu samlades hela familjen framför tv och spider-man var underhållningen. Såg ju den för några veckor sen så jag har väl gjort roligare saker men den var ändå rätt okej. Har även hunnit med en powernap och matteplugg under kvällen och nu väntar slagg för jag är hur trött som helst. Sov sött världens bästa läsare!

When i put my game face on, there is no stopping me.


Jag är tillbaka

Jag är tillbaka för att förgylla er vardag genom att berätta om min underbara vecka. Det var förmodligen den bästa veckan hittils och jag kommer inte bli helt förvånad om det även är den bästa veckan under hela mitt år. Dock skulle det vara rätt ledsamt att den veckan redan har varit efter 3 av 7 månader här i USA. Menmen det får tiden utvisa helt enkelt. Detta inlägg kommer bli lite annorlunda än de normala inläggen. Jag kommer varva bilder med text och gå från måndag till söndag för att ge er en bättre och mer noggrann inblick under veckan. Så ta fram läsglasögonen och beredd er på en underhållning utan dess like, nu kör vi.
 
Såhär såg det ut när 4 killar och 29 tjejer, alla utbytesstudenter begav sig mot nya äventyr.
 
Trötta men glada utbytesstudenter efter en lång färd till Zion National Park. Väl framme väntade en timmes hike då en grym utsikt varvades med bra surr. Ett bra sätt att lära känna varandra. En bra start på en bra vecka.
 
Utsikten var ingen mindre än denna:
Jag och Dia från Ungern. Otroligt utåtriktad och glad människa. Ser du henne utan ett leende på läpparna får du en tia från mig.
 
Ibland var vi tvugna att stanna bara för att ta bilder som dessa:
 
Efter ett välbehövligt stopp och en trevlig hike väntade återigen bussen och vägen för en resa till Sin City kanske mer känt som Las Vegas. 
Några timmar senare var vi framme. 2 timmar spenderades gåendes längst The Strip. Jag låter bilderna göra det de gör bäst. Säga mer än tusen ord.
 
Curshley-minen någon? (staving Johanna Airas?)
 
Efter en otroligt bra första dag väntade sömn och det var vi alla glada för. Dag två är egentligen rätt irrelevant då den mest spenderades i bussen. Vi åkte ner till Anaheim i California där vi skulle stanna i två nätter. På vägen blev det ett stopp för shopping i outlets vid Barstow. Kvällen spenderades på en Midieval Times Dinner Show. För att förklara det lite snabbt så är det en riddarshow som du får en ordentlig måltid till. Då detta ska utspela sig under medeltiden får du inga bestick, de var ju ej uppfunna än så händerna var dina bästa vänner under denna middag. Jag låter bilderna ge er en bättre förklaring.
 
 
Dag tre spenderades på Disneyland. Det var en bra men väldigt lång dag. Det var väldigt coolt dock önskar jag att jag hade varit där när jag var yngre då hela parken är mer inriktad på mindre barn. Det stoppade dock inte oss och framförallt mig från att ha kul. Precis som förrut kommer jag låta bilderna tala för sig själva.
 
 
Dag fyra var det dags för Universal Studios. Inte helt oväntat var det typ exakt likadant i år som det var förra året då jag var där när vi hälsade på min syster. En ny Transormers 3D grej fanns som var rätt cool dock. MEn förutom det var det samma sak. En riktigt bra dag blev det ändå. Nu låter jag bilderna ta över igen.
 
 
Dag fem spenderades på stranden vid Santa Monica Pier och i Hollywood. Shopping, mysigt umgänge och en allmänt brush stämning var denna dag fylld av. Inte jätte hektiskt som de tidigare dagarna utan mer en lugn men underbar dag. Mamma, Chrille, Johanna och Josefin notera att alla ställen vi var på under denna dag var vi även på förra året. Kolla in bilderna och njut.
 
De två bilderna över är för er mamma, cribe och mina systrar. Ni ska notera att vi var på detta "köpcentrum" förra året. Jag och chrille handlade lite på GAP, ni tjejer handlade på victoria secret tror jag, vi åt middag på cheesecake factory, dom hade en stor apple butik och sist men inte minst Johanna hade en ovanlig upplevelse med judar. Kommer ni inte ihåg nu finns det inget mer jag kan göra.
 
Sista dagen var även den bästa dagen. DEn dagen spenderades på Six Flags vilket är en nöjespark. Tänk er Liseberg gånger 15 typ så kan ni nästan förstå hur stort det är. Om Liseberg har 3 kanske 4 stora bergochdalbanor så har Six Flags minst 20. Det är helt sjukt. Dessutom är allt högre, längre och snabbare. Jag och alla andra ville aldrig lämna stället. Några få bilder får visa hur det såg ut. Det är svårt att se på bild hur stort det var, en grej som gör det ännu svårare är att jag knappt har några bilder från denna dagen. Ni får helt enkelt åka dit och se själva hur sjukt det var, ta gärna med mig.
 
Efter dagen på six flags väntade en 12 timmars resa tillbaka till Utah. Jag sov kanske 4 av dom så jag är hur trött som helst nu. Jag har dock sovit 4 timmar nu under dagen men ändå. När jag kom hem möttes jag av ett snöoväder utan dess like. Ni ska få en bild på det och på vad jag har shoppat under veckan. Detta inlägg tog mig två timmar att pilla ihop så ni ska vara otroligt tacksamma, ok? Jag är hur trött som helst nu så godnatt mina vänner. Haaaaare!
 
Normalt kan man ju se bergen väldigt klart från mitt hus men nu var det omöjligt. Att det snöar kan man inte se på bilden men det snöade mucho. Godnatt.

Dan före dopparedan

Sitter här i min säng och klockan är 21.20. Klockan 5.30 imorn ska vi dra oss neråt American Fork det ligger en timma bort och där går bussen ifrån. Imorn drar jag alltså till Las Vegas/California med andra utbytesstudenter i en vecka. Jag är så svinigt taggad. Ska bli helt underbart att missa skolan och bara leva lite.
 
Exakt som min rubrik säger har denna dag kunnat liknas med dan före dopparedan. En lång väntan före morgondagen. Åkte till kyrkan imorse och chillade där i 3 timmar. Lär dock inte gå så ofta i framtiden men lite då och då lär jag titta in. Efter det väntade skype med min fina mor och Cribethevibe. Efter bra surr blev det en lååååång slagg. Idag var det fastsöndag då dom inte äter frulle eller lurre. Så en ordentlig last väntade till middag. Matkoman efter var obeskrivlig. Precis som så många andra söndagar så gjorde jag inprincip ingenting. Söndagar är vilodag. Det är emot deras reiligion att t ex spela sport, jobba, göra någon typ av fysisk aktivitet och säkert hundra fler saker. Varför vet jag inte. 
 
Jag har ej packat än så ska dra en dusch sen blir det packning innan en tidig morgon väntar. Jag är väldigt exalterad dock. Den här veckan som har varit har förmodligen varit den bästa veckan här i USA så här långt och denna vecka som kommer kanske kan toppa detta. Det får tiden utvisa helt enkelt. 
 
Lite konstig fråga kanske men hur var du första dagen i skolan? Var du väldigt framåt och pratade med många? 
Frågan i sig är absolut inte konstig någonstans utan väldigt berättigad. Att skriva med anonym dock är lite fegt kanske. Första dagen var jag som bambi på hal is. Jag hade absolut ingen aning om vad jag gjorde, jag var nervös som aldrig förr och pratade med 3 pers kanske. Min vsyster räddade mig under lunchen dock. Jag var säkert så under denna första veckan men efter det började det gå bättre och bättre. Första dagen var kanske ingen höjdare men jag säger så som jag sa då. Jag överlevde.
 

Sent jag vet

Ledsen för ovanligt sen bloggning. Jag är ju rätt flippad så ibland blir det så. Men vet att dom flesta klagar när jag bloggar sent då det tydligen förstör eran så kallade morgon rutin. Jag säger som Johan Glans sa i någon standup grej "jag ska bättra  mig". Jal du vet vad jag surrar om. Jag är förövrigt svintrött just nu så bloggningen kanske inte är på topp.
 
Idag ställdes klockan på 7.30. Om jag skulle vara ledare för ett land skulle den första lagen jag tillsatte vara att man ej får gå upp innan klockan 10 på lördagar. Fan asså. Jag trodde jag sklle kratta lite liv och allmämnt höststäda lite på vår tomt men tydlogen var det här en kyrk grej precis som allt annat är här. Alla i vår kyrka samlas och hjälper folk som inte riktigt kan ta hand om deras trädgårdar 2 gånger om året. Så från 8-12 slet jag som ett djur. 
Efter detta åkte jag iväg med Erik och hans vbror och anmälde oss till en inomhus fotbollsturnering. Vi är typ 12 pers i laget och du spelar inomhus på konstgräs. Tror vi har en match i veckan och 8 matcher totalt. Jag är iallafall sjukt taggad för det! 
På eftermiddagen drog jag, Erik och Cami och hikade nu i senhösten. Riktigt kul var det och det är omöjligt att inte ha en underbar stund med dessa människor. Jag ska lasta upp lite bilder från denna kväll. Efter det drog vi hem till Erik med Arby's i högsta hugg. För er som inte vet så är Arby's ett snabbmastställe. Det är helt underbart. Tre grejer ska jag franchisa i Sverige när jag åker hem. Arby's, Cafe Rio och Coldstone så alla ska äta där nästa sommar. 
Jag är svinigt trött just nu och om 2 dagar väntar en veckas förhoppningsvis roligheter med utbytesstudenter. Jag ska nämligen till Las Vegas/California. Underbart! Nu ska jag sova så ni mina vänner får ha det grymt. Bloggar imorn en sista gång innan jag drar.
 
 
Underbara människor!
 
Jag vet inte med er men dessa bilder är enligt mig hur coola som helst. Som ni ser är det snö så här högt upp i bergen. Det är typ 17 grader nere i the valley som det kallas.

Bloggbättring

Bloggningen kanske inte direkt har legat på topp dom senaste dagarana men det ska det bli ändring på nu. Sitter i min säng med datan i knät och Coldplay i öronen. Samtidigt filosoferar jag om livet och dess mening. Okej inte direkt men jag tänker på hur bra jag har det här och hur mycket bättre det blir dag för dag. Älskar verkligen att jag åkte hit och i just denna stund saknar jag inte Sverige ett dugg. Ta det på rätt sätt nu och jag vill inte höra att mina nära och kära har tagit kollektivt självmord för att jag inte saknar er för det gör jag. Okej?
 
Idag har jag ju varit ledig från skolan. Vi hade studiedag. Så denna dag kändes som en lördag. När jag vaknade imorse efter att ha sovit ut var jag allmänt hur glad som helst. Vet inte varför men vaknade upp med ett leende på läpparna och det har inte försvunnit en enda gång under dagen (förutom en och en halvtimma kanske när jag såg en ej godkänd film, men det kommer vi till). Runt 12 drog jag, Cami och Erik till Cafe Rio. Cafe Rio är guds gåva till människorna. Det är en snabbmatsrestaurang där dom säljer amerikaniserad mexikansk mat. Deras pork salad är to die for. Nej men den är den absolut godaste salladen jag någonsin har ätit. Det går inte att förklara hur god maten där är. Salladen innehåller iallafall bönor, ris, pork (kött?), sallad, salsa (inte starksås fula Niklas), guacamole, tomat, gurka, små chips bitar och deras egna dressing. Salladen ligger även på ett stekt mjukt tacobröd. Det kanske inte låter så gott men det är perfektion. Man brukar ju säga att ingen/inget är perfekt men denna sallad är fan perfekt.
Efter denna utsökta måltid åkte jag hem och snackade med min vmamma och vsyster om mina föräldrar, era jobb, att dom flesta mammorna jobbar men att vi dock får lång mammaledighet i Sverige osv. Rätt intressant och konservativa som dom är tycker dom utan att vara dömande att det är konstigt. Mamman ska ju ta hand om barnet och hemmet.
 
På kvällen åkte jag och min vän Lauren (tjejen som jag gick med till ett haunted house och hon som bjöd mig till Fall Ball) och såg en bio. Dock var det här ingen vanlig film för det här var Paranormal Activity 4. Att säga att jag var rädd räcker inte för att beskriva exakt hur jävla vettskrämd jag var. Det finns inte ord för att förklara. Folket som gör dessa filmer är genier. Jag vet inte hur dom kan få en sån simpel sak som en stillbild på ett kök till exempel att bli hur läskigt som helst men det kan dom tamefan. Jag kollade kanske 20% av filmen men skrek säkert mest i biosalongen. Så jag måste se den igen för att riktigt fatta vad som händer. Dock var slutet bland det sämsta någonsin. Handligen i sig sög och den förklarade absolut ingenting om de tidigare filmerna. Jag hoppas innerligt att det kommer ut en 5a nu.
 
Just nu sitter jag i min säng och är godkänt trött. Imorn ska jag upp klockan 8 för lövkrattning osv. 8 är fan ingen mänsklig tid på en lördag men känner väl att jag borde hjälpa till lite här i hemmet. Så ibland får man bita i det sura äpplet. Ska förmodligen sova snart så jag kan få en ordenltig 8 timmars slagg.
 
Här är den perfektion. Jag har typ ätit 1/3 av salladen här så den är rätt stor. Dock kan man ju ta en doggy bag med sig hem överallt i USA. 
 
Ja PA4 är inprincip endast fylld med äckliga vidriga barn som är hur läskiga som helst. Med den bilden säger jag godnatt.

Chillllllll dag

Hola la gente! Ligger i min säng och är hur trött som helst. Så allt är som det alltid är. Är tamefan alltid trött här. Aja nu till min dag.

Idag var det halvdag i skolan. Alla lektioner var 45 min långa. Det var riktigt snyggt. Så om vanliga skoldagar går snabbt kan ni tänka er hur snabbt denna skoldag gick. Hade prov i us government och det gick bra tror jag.
Efter skolan tänkte jag lägga mig och vila ögonen i sisådär 5 min. 3 timmar senare svettig som aldrig förr vaknar jag upp och har ingen aning vart jag är. Trots denna långa powernap är jag svintrött även nu. Fiffleri.

Jag drog till Tianas hus och kollade paranormal activity 2 med Erik och annat folk på kvällen. Efter det drog vi till en halloween fest vi hade blivit bjudna till. Ni kan vara lugna det var ingen alkohol eller sånt där. Folk dricker typ inte här. Fiffleri igen. Kul var det dock och jag träffade mycket nytt folk. Lägger upp en bild på mig och Erik från igår innan slagg väntar. Om ni inte visste det så är jag ledig imorn. LYCKA!


Halloween

Idag var det officiellt halloween. Alltså då alla går trick or treat osv. Det var en av de bättre dagarna här. Amerikanarna går även all in, sjukt fiffleri ibland. Men exakt som det ska va här i landet av möjlighter, stort och överdrivet. Jag gillar det!

Idag var det en a day. Vilket betyder att skolan var sjukt chill. Hade ännu ett matteprov imorse och det gick bra. Imorn har jag även ett us government prov som jag inte har pluggat till. Har märkt att det är överskattat att plugga här. Multiple choice test gör det för logiskt för att inte få minst b.
Efter skolan åkte jag hem och försökte plugga med min vsyster. Det gick sådär men ett försök är alltid en början. Vi snackade om ifall jag saknar vänner och om hur jag skulle sakna folk här när jag åker hem. När jag lämnade Sverige visste jag att allt jag lämnade skulle finnas kvar 10 månader senare. Min familj och bästa vänner kommer vara där, jag kommer gå i samma skola, jag kommer dessutom gå i samma klass som mina bästa vänner, jag kommer bo kvar i samma hus/rum osv osv. Men när jag lämnar USA så är mitt liv här över. Jag kommer aldrig bo i det här huset igen, jag kommer aldrig gå i murray high school igen. Allt jag lämnar bakom mig här, lämnar jag för gott. Även om jag säkert kommer åka hit och hälsa på i framtiden kommer det inte vara samma sak. Det är en rätt skrämmande tanke men som motiverar mig att ta vara på varenda liten sekund. För om jag inte gör de kommer jag ångra det så grovt när detta år är över.

Med revbenspjäll i magen drog jag till Erik för att gå trick or treating. Våra kostymer var hur bra som helst. En bild kommer även. Vi gick till en vän till oss där typ 6 pers väntade sedan utnyttjade dom oss att gå t or t med dom. 17 åriga amerikanare får inte jätte mycket godis här men 17 åriga utbytesstudenter är lika bra som små barn om inte bättre. Vi var alltså deras ursäkt att gå t or t i år. Efter godisjakten väntade paranormal activity hos vännen. Dock såg vi 1an som inte ens är läskig efter att ha sett den för många gånger. Ingen annan hade sett den så jag fick lida mig igenom det. Tiana som vår vän heter har en sjukt stor källare som vi körde kurragömma i efter filmen. Vi släkte alla lampor och det var hur kul som helst, kände mig som 10 igen. Nostalgi på hög nivå.

Nu väntar sömn. För skola står på schemat imorn. Dock bara till 12 så det är chill, riktigt chill. Lastar in en bild på Erik och mig. Ni får även en bild på hur seriöst amerikanarna dekorerar deras trädgård. Nu funkar det tydligen inte att lasta upp bilder, jag försöker göra det imorn. Men ta en titt på fb så länge. Godnatt på er.


RSS 2.0