Lugn daghelt enkelt

Denna dag har varit hur lugn som helst. Det behövde jag. Känns som att jag inte har sovit på 3 år. Så idag tog jag igen all förlorad sömn. Dock hände en spännande grej idag men det kommer vi till. Beredd er på ett kort inlägg då inte jätte mycket har hänt men nu ska jag sluta slösa er tid. Som min vän AnnaD en gång sa. ""Häng på så åker vi."
 
Vaknde upp imorse efter en natt fylld med 9 timmars sömn. Det är enligt mig godkänt. När jag vaknade upp väntade en efterlängtad skypedate med mina fina vänner Josef och AnnaD, Melinda var även med en snabbis. Det var hur kul och hur skönt som helst att få prata med dom. Efter det gick jag ner för att käka lite frulle samtidigt som Glee spelade på tvn. Låg där i soffan halvt död fram tills 2 tiden. Då lunch och ombyte till fotbollskläder stod på schemat. Idag hade vi alltså första fotbollsmatchen. Vi förlorade tyvärr med 8-4. Dock gjorde jag ett mål och en assist. Vilket jag egentligen inte ens behöver skriva då det inte är en överraskning för någon. När jag kom hem var jag heeeeelt död. Notera hur många E:n jag använde. Tog en dusch sen väntade mer Glee. Erik kommer över senare då vi snackade minnen från våra hemland samtidigt som jag krossade honom både biljard och pingis. När han drog hem var tvn återigen ledig och ingen var hemma så jag tänkte varför inte lte mer Glee? Bra dag helt enkelt. 
 
Imorn är det thanksgiving och jag ska upp vid 9 för vi ska spela basket. Sen väntar årets last och jag är hur taggad som helst! På fredag är det Black Friday. Då alla affärer (inte alla, men nästan) öppnar klockan 12 på natten. Alltså imorn natt. Och det är den sjukaste rean någonsin. Jag ska dit och slakta. I snitt dör 5 pers varje år i USA för att folk springer över varandra, Så om jag bloggar imorn återstår att se men jag komer iallafall blogga fredag morgon min tid för att visa att jag överlevde. Om jag nu gör det. To be continued...
 
Netflick äger! Det finns även här i Sverige :) så himla grymt!! 
Vad har du för goa tips till kommande utbytesstudenter? 
Jag ska iväg nu i Januari och börjar bli rejält nervig alltså. Vore gött om du kunde skriva lite "do´s and don't´s" och sånt. :)
Snyggt att det finns i Sverige det visste jag inte. Varför åker du i Januari? Visste inte ens om att man kunde göra det. Du kan väl lämna en kommentar här nyfiken som jag är. 
Okej tips. Va öppen för ALLT. Oavsett vart i USA du kommer så kommer det definitivt vara annorlunda från ditt liv i Sverige. Nu vet inte jag vart du ska eller hur ditt liv i Sverige är. Men det ända stället som jag har hittat som det inte är skillnad på är IKEA. ALLT annat är det skillnad på. 
Försök vara öppen och uttåtriktad från första stund. Prata med folk. Folk kommer inte springa fram till dig för att prata men tar du första steget kommer de sen ta intiativ. Amerikanare är generellt väldigt öppna och uttåtriktade. Jag vet att det kan vara svårt i början men om dina kompisar, vfamilj eller någon annan gör något du inte uppskattar. Säg ifrån, försök inte anpassa dig till allting. Det är även deras "jobb" att anpassa sig och lära sig av din kultur. Sist men absolut inte minst. Fånga dagen och njut. Du kommer ha den bästatiden i ditt liv. Lycka till!
 
 

Kommentarer
Postat av: Isabella

Bra tips, tack! Jag ska till Nya Zeeland, så det är därför. Deras läsår börjar i Januari så jag åker då så jag kan vara senior och gå med samma personer hela skolåret. Jag gillar det där du sa med att de också ska anpassa sig till viss del, det är sällan man tänker på det. :)

2012-11-24 @ 18:21:57
URL: http://alwaysandbelieve.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0