Sverige, vi kan våra grejer

Idag var det en bra dag. Alla lektioner gick snabbt och jag skrattade mer än vanligt i skolan. Skönt som fan! Livet rullar på bra.

Dagen började imorse med lite uppvakning med mumford i öronen. Om det är någon som kan göra mornar bättre så är det han, helt klart. Som sagt skolan gick snabbt och jag hade ett matteprov som gick bra. Vet ej exakt hur bra men det är en annan femma.

Efter skolan åkte jag hem och på vägen spelades gangnam style på radion. Spelas den på radion i Sverige? Det är en youtube hit som är överallt. Borde vara i Sverige också eller? Jag har ju hört bättre låtar om jag säger så typ Babel med Mumford and Sons men jag vet inte riktigt.
Sen blev det ett snabbt skype samtal med mor och Chrille. Myspys. Pappa kolla din mail! Efter skypen går jag ner för att övertala min vmadre om att åka till IKEA. Så jag startar lite lätt med att kolla läget, så här sa jag mer exakt.
- Lucinda, are we doing something special today?
Varpå hon svarar. "Nej inte direkt, vi har faktiskt ingen mat hemma. Vill du åka till IKEA?" (På engelska såklart)
Syncade hjärnor jobbas det här! Jag skrek av lycka och en halvtimma, timma senare gav jag och vfamiljen oss ut på åkfärden till mitt älskade Sverige. IKEA är så nära Sverige man kan komma här och det räcker för mig under detta år. Väl framme njöt jag av att allt såg ut som i Sverige. Alla möbler och diverse saker har samma svenska namn där dom älskade bokstäverna åäö används frekvent. Åt det godaste jag ätit här hittills. Köttbullar, potatismos, brunsås och lingonsylt.
OJ VAD SVERIGE KAN LEVERERA MAT!
25 köttbullar senare blev det hemgång men först ett stopp på Swedish Market som det så fint heter. Där blev det kaviar inköp. VIKTIGT! Mamma dom hade inte marabou så kasta in det i paketet.

När jag kom hem la jag mig i sängen och mös lite med fm i någon timma innan jag skulle åka och köra lite innomhus fotboll. När vi kommer dit märker vi att planen är dubbelbokad och ett tjugotal mexikanare med familj ockuperar plan samt läktare, besvikelse.

Sammanbitet åker jag hem och humöret är inte på topp. Men vad kommer jag på när jag tar fotsteget över tröskeln och in i huset? Joo jag har kaviar i kylen. Så jag kastar fram ett ägg och steker det perfekt som bara en svensk kan. Lägger in rostbrödet helt magnifikt och inte för snabbt eller för långsamt drar jag ner handtaget och låter rosten göra sitt. Inom 3 minuter ligger den där. Den godaste äggmacka jag någonsin ätit. Perfektion var ett faktum. Och den första tuggen gjorde att alla bekymmer i hela världen försvann, jag njöt som jag aldrig har njutit förrut. Fick mig även ett skratt när min vpappa tog en tugga. Han tyckte det var hur äckligt som helst. Så jag kommer dessutom ha hela tuben för mig själv, lycka!

Just nu ligger jag i sängen och försöker komma på om jag gillar kaviar eftersmaken eller inte. Trots min saknad efter den underbara tuben med den fina Kalle på måste jag säga nej. Mumford är ju inte helt otippat i mina öron och kudden formar sig skönt runt bakhuvudet och sömn väntar nog snart. Så jag avrundar med ett enkelt svenskt hejdå.


Kommentarer
Postat av: Mami

Choklad uppfattat! Kram

2012-09-26 @ 08:20:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0