Jag är här igen

Just nu chillaxar jag i min säng. Livet leker och allt är bra. Tänkte berätta om de senaste dagarna. Och ska även försöka göra det utförligt. Vi får helt enkelt se hur det kommer att gå. Jag ska dock göra mitt bästa. Helt otippat ligger jag även i min säng med Robyn i öronen. Helt otroligt faktiskt. 
 
Tisdag
Juldagen alltså, vilket man kan säga är amerikanarnas julafton. Då dom firar jul iallafall. Dagen började med att jag blev väckt vid 9 tiden för i USA öppnar man paketen på morgonen. Men först väntade en frukost. Frukosten denna morgon var "breakfast pizza". Det är en vanlig pizza med korv, bacon, skinka, ost, paprika men utan sås och sen mixar du ihop typ 5 ägg och lägger över. Så det blir typ som en omelett på en pizza. Är ju inte helt konstigt att den största fördomen mot amerikanarna är att de är feta. Sen öppnade vi alltså paket. Jag fick, jag var verkligenförvånad över hur mycket jag fick. Riktig glad faktiskt. Jag fick otroligt många t-shirts vilket var välbehövligt, en skjorta, två par mysbyxor. Sen hade jag även fått paket från Sverige och där fick jag, en bok, Marabouuuu, en bild på världens finaste kusiner och ett par pyjamas byxor(!!!!). Tack så extremt mycket ni som skickade saker. De nya pyjamas byxorna är helt suveräna mormor. Har dom på mig just precis nu. Sen efter det kollade vi film och halvslaggade fram tills klockan 4 då resten av min stora vfamilj kom över och vi åt julmiddagen. Den var väl ok men absolut inte ens i närheten av svensk julmat. Saknade sill, svensk julskinka, knäckebröd, stark senap, kokt potatis, prinskorv, köttbullar och lax extremt mycket. Menmen jag överlevde utan de så allt är väl lunch nu. Sen var det ännu en julklappsutdelning. Alla får innan julen en person att köpa en julklapp till. Jag skulle ge till min äldsta vbrors fru. Gav henne en handuksgrej, svårt att förklara men hon älskade det. Alla killar fick att vi ska gå och surfa. Det finna en inomhus surfing pool här. Så dit ska vi någon gång inom en snar framtid. Är sjukt taggad. På kvällskvisten satt jag helt lugnt och deltog i en rätt ointressant disskussion och tänkte på bättre tider när min äldre vbror säger att han har et paket till till mig. Chokad får jag en flaska julmust. Det största leendet du någonsin skådat spred sig över migg ansikte. Jag började nästan gråta så rörd jag blev. Jag har åkt till Ikea 3 gånger i december och varje gång har det varit slutsålt. Dom köpte den för typ en månad sen. Det gjorde verkligen hela min dag. Min enda julmust under detta år kunde inte kommit lägligare. På kvällen drog vi och kollade bio. Ännu en grej som väldigt många amerikanare gör på deras "julafton". Extremt konstigt tycker jag då det finns roligare och socialare saker att göra med familjen. Men jag hakade på. Vi såg Les Miserables. Den var väl inte den bästa filmen jag har sett. Jag visste att det skulle vara en musikal men trodde att den skulle var som Mamma Mia där dm blandar prat med sång men icke. Varenda ord i denna film sjunger dom. Inte en enda normal konversation. Bara sång i 2.5 timmar var för mycket för mig helt enkelt. 
 
 
Min räddning. Ikea i mitt hjärta förevigt.
 
Det mesta av det jag fick. Riktigt, riktigt överraskad och glad över denna jul. 
 
Onsdag
Egentligen inget speciellt hände under denna dag. Vi kom hem vid halv 2 tiden från bion så jag sov rätt länge. Hela stora familjen sov över här i denna herrgård till hus. Så hängde med dom hela dagen vi spelade en amerikansk variant på plump. Så nu kan jag spela den svenska, amerikanska och finska varianten. Utan tvekan så är den finska tappani helt klart bäst. Går inte ens att jämföra. Sen la vi lite pussel och mot kvällskvisten åkte jag pulka med Cami, Erik, Connor och Nicole. Efter det åkte vi hem med Panda Express (chinesisk fast food) och en hyrfilm. En helt klart godkänd dag alltså.
 
Torsdag
Idag är vi på nu alltså. Dagen började väldigt, väldigt chill med att jag gjorde inprincip ingenting fram tills 4 tiden då jag drog in till SLC för att möta upp Katerina med Erik. Vi hängde där och åt lunch/middag. Sen åkte vi skridskor vilket är en stor grej att göra här under vintern. Vi drog sedan hem till en tysk utbytesstudent Leonie. Där hängde vi en kort stund mest för att värma oss innan vi skulle ut för att kämpa mot kylan i pulkabacken. Där mötte vi upp Veronica, en italiensk utnytesstudent och Jessianne, en helt normal jenkare. Efter mycket pulka oc skratt drog vi till Training Tables. En restaurang där du sätter dig i bås. Varje bås har en telefon. Du ringer till köket och beställer sen ringer dom upp dig igen när maten är klar. Rätt ballt koncept och det kändes verkligen amerikanskt.
 
 
Så efter några bra dagar är jag väldigt glad. Nu ska jag slagga så ni mina vänner får ha det bäst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0